Instructie basis-account

Je hebt nu een Basic Account waarmee je de mogelijkheid hebt om met behulp van je Google Home speaker, hulp in te roepen van één contactpersoon.
Voordat je Q-Thuis kunt gebruiken, voer je eerst de benodigde gegevens in. Ga hiervoor naar https://beheer.q-thuis.nl en log in met Google. Je komt nu op je accountpagina waar je 3 icoontjes ziet.

Klik op het 1icoontje om de gegevens van je contactpersoon in te voeren.
Contactpersoon
Klik op het 2icoontje om je eigen gegevens in te voeren. Je naam en emailadres staan er al in gebaseerd op je Google-account. Je telefoonnummer en adresgegevens moet je zelf nog invoeren.
Profielgegevens
Klik op het 3icoontje om af te sluiten. Q-Thuis is nu klaar voor gebruik.
Log je opnieuw in, let er dan op dat je dat doet met hetzelfde Google-account als waarmee je je de eerste keer hebt geregistreerd.

Praat met Anne van Thuishulp

Het besturen van Q-thuis gaat, zoals alles op de Google Home, met je stem. Spreek duidelijk en in normaal Nederlands. Zorg dat de speaker op gehoorafstand staat.
Zeg: Hey Google.
Zeg: Praat met Anne van Thuishulp.
Anne zegt nu: Ik ben Anne. Wil je jezelf melden of heb je hulp nodig?
Jij antwoordt: Ik heb hulp nodig.
Anne bevestigt nu dat ze je contactpersoon een melding heeft gestuurd. Op hetzelfde moment komt er bij jouw contactpersoon een e-mail binnen met het bericht dat je hulp nodig hebt.
Wanneer de lampjes op de Google Home oplichten ‘luistert’ de speaker en kun je dus praten. Test het systeem zodat je weet hoe het werkt.
Tip:
In plaats van de Google Home speaker een commando te geven, kan je dit ook via de Google Assistent App op je telefoon doen. Dit kan zowel met je stem als met een getypt commando. Deze app is te vinden in de App Store en Play Store en ziet er zo uit: 
De te volgen stappen zijn hetzelfde als bij gebruik van de speaker.