De Qthuis-app werkt via slimme speakers. Een slimme speaker is een speaker die u kunt aansturen door middel van stemcommando’s. U heeft dus geen handen nodig om het apparaat aan te sturen. Noodzakelijk in een ongelukkige situatie wanneer er zich onverhoopt een ongeval voordoet of wanneer uw motoriek niet helemaal meewerkt. De Qthuis-app is ontwikkeld en getest op de Google Home, maar werkt op alle slimme speakers die draaien op de software van Google Assistant. We zetten de top 3 beste speakers voor u op een rijtje. 

Bij het vergelijken van de verschillende speakers hebben we rekening gehouden met een aantal aspecten: of het draait op Google Assistant (en daarmee de Nederlandse taal ondersteunt) en de prijs/kwaliteitverhouding van de speakers.

Google Home (mini) 

Wat ons betreft staat de Google Home op nummer 1. Sinds afgelopen voorjaar biedt ondersteunend platform Google de Nederlandse taal aan. Sindsdien heeft de verkoop van Google Home een enorme vogelvlucht genomen en maken meer dan een half miljoen huishoudens gebruik van deze slimme speaker. 

Er zijn ontzettend veel stemcommando’s aanwezig (bekijk hier de hele lijst) en de Google Home verstaat stemmen van gebruikers goed. De speaker is constant aan het leren van commando’s en wordt in de toekomst nog veel beter, doordat het zichzelf steeds meer aanleert. Daarnaast is het mogelijk de Google Home te verbinden met slimme lampen of streamingsdiensten zoals Spotify en Netflix. Op die manier kunt u uw hele huis bedienen met uw stem

Google Home is er in 2 varianten: Google Home en Google Home Mini. Beiden werken hetzelfde, maar bij de grote Google Home is het mogelijk om het apparaat ook handmatig te bedienen. De Google Home mini is met name interessant vanwege de goede prijs/kwaliteitsverhouding. De meeste shops bieden deze speaker aan voor 59 euro. De grote speaker kost gemiddeld  99 euro. Bij de aanschaf van een dergelijke speaker kunnen wij u ook adviseren. Neem hierover contact op.

Harman Kardon Citation One 

De speaker van Harman heeft een prachtig uiterlijk en is daarmee een lust voor het oog. Net als Google Home draait deze speaker op Google Assistant waardoor stemcommando’s in het Nederlands uitgevoerd kunnen worden. 

Het voordeel van de Harman speaker ten opzichte van andere speakers is dat deze draadloos gebruikt kan worden. Is er even geen stopcontact in de buurt? Geen probleem! U kunt de speaker plaatsen waar u dat prettig vindt. Deze slimme speaker is met name geschikt voor de wat kleinere ruimtes in huis. 

Een klein nadeel van deze speaker is de prijs: de indicatie is hiervoor 199 euro, een stuk hoger dan de Google Home.

JBL Link 300 

De JBL Link 300 is qua formaat vergelijkbaar met de Google Home en heeft een kraakhelder geluid. Net als bovenstaande modellen werkt ook deze speaker op basis van Google Home Assistant. Met de ingebouwde chromecast kunt u deze speaker koppelen aan andere apparaten zoals uw TV of andere speakers. 

Deze speaker werkt net als de Google Home op netstroom. Een klein nadeel vinden wij de prijs: deze is net als de Harman speaker 199 euro. Echter heeft de Harman speaker als voordeel dat u ‘m draadloos kan gebruiken. Daarom hebben wij deze speaker op de derde plaats gezet.

Overige slimme speakers

Naast deze speakers zijn er nog andere speakers die qua kwaliteit de bovenstaande speakers evenaren. De bekendste is wellicht  de Amazon Echo. Het nadeel van deze speaker is echter dat hij werkt op het besturingssysteem van Amazon (Alexa) dat tot nu toe nog geen Nederlands ondersteunt. Dat betekent dat de commando’s in het Engels gegeven moeten worden. Dit is omslachtig en niet compatibel met de Qthuis-app, vandaar dat we deze speaker, ondanks zijn goede kwaliteit, buiten beschouwing hebben gelaten. 

Zelf aan de slag met een slimme speaker in combinatie met de Qthuis-app? Bekijk direct alle abonnementen.