12 november 2017: een zwarte bladzijde uit het leven van Eddy. Eentje die voor altijd in z’n geheugen gegrift staat. Die dag besefte hij dat z’n leven aan een zijden draadje hing en dat hij hier nog zit doordat hij op tijd alarm kon slaan. Eddy vertelt:

“Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik kreeg een hersenbloeding en viel op de grond. Ik wist meteen: dit is foute boel. Wonder boven wonder lag m’n mobiele telefoon binnen handbereik. Ik heb direct een naaste van me gebeld die vervolgens de nooddiensten heeft gealarmeerd. Ik kon verder niets; wat als die telefoon niet in de buurt had gelegen? Ik heb die dag ontzettend veel geluk gehad.”

Na het ongeval moest Eddy 8 maanden revalideren in de Hoogstraat in Utrecht. Zelf geeft hij hierover aan dat ze wonderen hebben verricht tijdens die 8 maanden.  

“De revalidatie duurde lang, maar de begeleiding was fantastisch. Doordat ik tijdens de revalidatie van de hersenbloeding ook nog een herseninfarct kreeg, duurde dit proces nog een stuk langer. Was ik eerst links aangedaan nu ook nog rechts. Gelukkig was dit  een uitval van motorische aard en waren mijn spraakvermogen en geheugen hierbij niet aangetast. Het doel van de revalidatie was dat ik me weer zelfstandig zou kunnen redden in het leven. Daarbij kwam ook regelmatig de thuissituatie in beeld. Ik woonde alleen in een fijn appartement en wilde dit beslist blijven doen.”

Om te voldoen aan een vereiste van de Hoogstraat, moest er een vorm van alarmering komen. Verschillende opties zijn hierbij de revue gepasseerd, waarbij Eddy koos voor Qthuis.

Ik gebruik het systeem nu dagelijks en ben er erg tevreden over.  ‘s Ochtends meld ik me en ik heb al een paar keer een test noodoproep gedaan waarbij ik vooraf de contactpersonen had ingelicht. Nu weet ik precies wat ik moet doen bij een noodsituatie.

De installatie is heel simpel en tot nu toe is het systeem storingsvrij. Daarnaast is de prijs ook heel schappelijk. Als bijkomend voordeel kan je de speaker ook nog voor andere zaken gebruiken. Spotify en de radio kan ik nu met mijn stem bedienen. Ideaal in mijn geval, aangezien mijn motoriek soms te wensen overlaat.

Met mij gaat het inmiddels een stuk beter. Ik loop alweer hele afstanden met een kruk. Gelukkig heb ik mijn werkzaamheden als expert hoogbegaafdheid in het onderwijs weer kunnen oppakken. Binnenkort gaat mijn allergrootste wens in vervulling: een eigen bedrijf waarbij ik hoogbegaafde kinderen ga coachen die vastlopen in het reguliere onderwijs. Ik ben blij dat ik mijn leven weer heb kunnen oppakken en die zwarte bladzijde uit mijn leven heb ik omgeslagen.

Maar het belangrijkste is: Ik voel me weer veilig in mijn eigen huis, mede door Qthuis.”

Eddy Willemsen
58 jaar