Mirjam is altijd in de weer: moeder van 3 jonge kinderen, getalenteerd saxofoniste, een leuke maar onregelmatige baan in de horeca en een man waarmee ze al geruime tijd gelukkig is. Kortom: een echte duizendpoot. De kinderen van en naar de hobby’s brengen, borrelen met vrienden en tijd maken voor elkaar – het is slechts een deel van hoe de week van Mirjam eruit ziet.

Tijd maken voor elkaar, met haar man alleen én het hele gezin samen, is voor haar heel belangrijk. Ze heeft een partner waar ze altijd op kan rekenen, maar hij heeft net als zij een onregelmatige baan. Haar man Bob is namelijk piloot bij KLM. Mirjam legt uit waarom een slimme speaker met de Qthuis-app voor haar een uitkomst is.

“Ons verhaal onderscheidt ons waarschijnlijk wel van de meeste andere gebruikers van Qthuis. We zijn namelijk nog jong en fit. Omdat mijn man piloot is, is hij vaak ver en lang van huis. Ik ben niet bang aangelegd, maar het komt regelmatig voor dat ik ‘s avonds alleen ben met de kinderen. De kans is natuurlijk klein dat er iets gebeurt, maar je hoort wel eens van die enge verhalen..”

Steeds vaker bekroop Mirjam het gevoel dat ze zich niet 100% veilig voelde. Ze zocht tevergeefs op internet naar manieren om anderen in te lichten bij een noodsituatie.

Mirjam: “Een alarminstallatie is ontzettend duur. Daarnaast kan het ook voorkomen dat ik een ongelukkige smak maak… ook ik kan van de trap vallen, toch? Als Bob er dan niet is, zouden mijn 3 jonge kinderen mij moeten helpen… dat geeft me toch een onrustig gevoel. Ik ben hun moeder en moet ze ten koste van alles beschermen, niet andersom.

Toen hoorde ik via de vrouw van een collega van Bob dat zij gebruik maakte van de Qthuis-app via de Google Home. Net als ik voelde ze zich soms ‘s avonds niet helemaal op haar gemak én stond ze er vaak alleen voor. Ze benoemde precies de zorgen die bij mij speelden! De volgende dag heb ik mezelf meteen geregistreerd voor de proefperiode  via Qthuis.

De Google Home speaker kenden we al. Dat was vooral voor de kinderen dolle pret. Zij gebruikten de vraag- en antwoord-spelletjes regelmatig ; wijzelf gebruikten ‘m voor praktische zaken zoals het draaien van muziek, het luisteren van het nieuws en het zetten van een timer wanneer ik aan het koken ben. En nu gebruiken we dus ook Qthuis.

Het installeren van Qthuis op de speaker was dankzij de stapsgewijze uitleg, super handig en zo gepiept. De functie om me dagelijks te melden heb ik uitgezet, die heb ik niet nodig.  Maar de hulpfunctie vind ik erg prettig, het geeft me een gerust gevoel dat ik door middel van een stemcommando op ieder moment hulp kan inschakelen.

Sinds we de Qthuis-app hebben, slaap ik stukken beter. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren, maar dan is Anne van Thuishulp er in ieder geval om mijn omgeving te waarschuwen. Zoveel voordeel voor slechts een kleine prijs.” .

Mirjam van Houten
39 jaar