Hoe werkt de Qthuis-app?

Veilig, comfortabel én zelfstandig blijven wonen ? Een alarmknop is een brug te ver, maar het is wel een geruststellend idee om de omgeving te kunnen inlichten als er iets aan de hand mocht zijn. Speciaal voor de groep energieke en moderne senioren, maar ook voor mensen met een fysieke beperking, is Qthuis ontwikkeld.  De gebruiker kan iedere dag ‘inchecken’ om de directe omgeving te laten weten dat alles goed gaat. Mocht er zich onverhoopt een calamiteit voordoen, dan kunnen de contactpersonen automatisch worden ingelicht per mail of zelfs SMS.

Wat is er nodig?

Om de software van Qthuis te gebruiken, heeft u een slimme speaker nodig die werkt met de technologie van Google Assistant. Denk hierbij aan de Google Home of de Google Home Mini, maar er zijn ook speakers van andere merken verkrijgbaar die op deze technologie draaien. Vervolgens moet u de Google Home app downloaden op uw smartphone en verbinden met uw speaker. Tot slot dient u om Qthuis te kunnen gebruiken, een keuze te maken uit de verschillende abonnementen.

Stap voor stap Qthuis installeren op uw apparaten?
Bekijk hier de volledige uitleg 

Wat is een slimme speaker?

Een slimme speaker is spraakgestuurd. Je kunt haar dus opdrachten geven door er tegen te praten.  Wilt u door de speaker gewekt worden en vervolgens meteen het laatste nieuws en het weerbericht horen? Geen probleem!. Wilt u de slimme speaker gebruiken om bijvoorbeeld de lichten uit te doen als u de woning verlaat of uw agenda te beheren? Prima, ze doet het graag voor u! Ook is een slimme speaker te gebruiken om uw favoriete muziek op af te spelen of om Netflix mee te bedienen. En dat alles door het alleen maar te zeggen.

Voorbeelden van slimme speakers zijn de Google Home (mini), de Sonos One en de speakers van Harman Kardon.

Heeft u hulp meer vragen over de werking van Qthuis?

Laat het ons weten en wij nemen direct contact met u op.