Instructie pro-account

Je hebt nu een Pro Account waarmee je de mogelijkheid hebt om met behulp van je Google Home speaker, waarschuwingsberichten te versturen naar maximaal 4 contactpersonen.
Ga naar https://beheer.q-thuis.nl om de gegevens verder in en aan te vullen. Log in met Google. Let op dat je hetzelfde Google-account gebruikt als waarmee je je de eerste keer hebt geregistreerd. Je komt nu op je accountpagina waar je 4 icoontjes ziet.

Klik op het 1icoontje. De gegevens van 1 contactpersoon zijn al volledig ingevoerd. Vul nu de gegevens in van de andere gewenste contactpersonen (max. 4). Vergeet niet om ze steeds op te slaan.
Contactpersoon
Klik op het 2icoontje en check nog even of je eigen gegevens juist zijn ingevoerd. Vul aan indien nodig. Sla op.
Profielgegevens
Klik op het 3icoontje en vul in tussen welke tijden je je elke dag wilt gaan melden. Verschuif hiervoor de schuifjes naar de gewenste begin- en eindtijd. Sla op.
Als je je niet binnen dit tijdsblok meldt, krijgen al je contactpersonen op de eindtijd onmiddellijk een e-mail dat er mogelijk iets met je aan de hand is!
N.B. Als je je een keer niet wilt of kan melden, zet dan het schuifje linksboven op rood. Andersom kan je hem hiermee ook weer activeren.
Schuifjes-pro
Klik op het 4icoontje om af te sluiten. Als alles is ingevoerd, is Q-thuis weer klaar voor gebruik.

Praat met Anne van Thuishulp

Het besturen van Q-thuis gaat, zoals alles op de Google Home, met je stem. Spreek duidelijk en in normaal Nederlands. Zorg dat de speaker op gehoorafstand staat.
Zeg: Hey Google.
Zeg: Praat met Anne van Thuishulp.
Anne zegt nu: Ik ben Anne. Wil je jezelf melden of heb je hulp nodig?
Je hebt nu de keuze tussen jezelf melden of om hulp vragen.
Wil je om hulp vragen?
Zeg: Ik heb hulp nodig
Anne bevestigt nu dat ze je contactpersonen een melding heeft gestuurd. Op hetzelfde moment komt er bij jouw contactpersonen een e-mail binnen met het bericht dat je hulp nodig hebt.
Wil je je melden?
Zeg: Ik wil me melden
Anne bevestigt nu dat ze je melding heeft ontvangen.
N.B. Als je je niet binnen het opgegeven tijdsblok meldt, krijgen al je contactpersonen op de eindtijd onmiddellijk een e-mail dat er mogelijk iets met je aan de hand is!
Tip:
In plaats van de Google Home speaker een commando te geven, kan je dit ook via de Google Assistent App op je telefoon doen. Dit kan zowel met je stem als met een getypt commando. Deze app is te vinden in de App Store en Play Store en ziet er zo uit: 
De te volgen stappen zijn hetzelfde als bij gebruik van de speaker.