De slimme speaker wint populariteit in Nederland. Al meer dan een half miljoen huishoudens gebruiken een slimme speaker en daar blijft het niet bij. Populaire modellen zijn de Google Home (mini), Harman Kardon en en JBL Link 300. Allemaal speakers die op de software van Google draaien. Sinds Google Assistant de uitrol naar de Nederlandse taal heeft gedaan, zijn de speakers niet aan te slepen. 

Met uw stem kunt u verschillende commando’s uitvoeren en informatie opvragen. De Qthuis-app is een aanvulling hierop: u kunt gemakkelijk hulp inschakelen in noodsituaties of contact leggen met Anne van Thuishulp.

Uw huis bedienen met Smart Home

Naast bovenstaande mogelijkheden is er nog meer mogelijk. Zo kunt u met uw stem lampen aan -en uitzetten, de tv bedienen en huishoudelijke apparaten bedienen. Uw huis verandert in een klap van normaal huis naar het huis van de toekomst. Ook wel een Smart Home genoemd. De toekomst ligt ineens binnen handbereik!

Smart home apparaten

Er zijn nu al eindeloos veel apparaten die aangesloten kunnen worden om een Smart Home te creëren. Er komen constant apparaten bij, dus het is bijna onmogelijk om ze allemaal uit te lichten. Daarom hebben we de apparaten uitgelicht die het meest praktisch zijn om te gebruiken in huis, in combinatie met een slimme speaker. 

Lampen bedienen met uw stem 

Philips heeft slimme lampen gecreëerd: Philips Hue. Deze lampen kunt u koppelen aan uw Google Assistant en daardoor met uw stem bedienen. Hoewel de Philips-lampen het meest bekend zijn, kunt u slimme lampen zelfs bij de IKEA kopen. 

Radiator & thermostaat 

Met een radiatorknop kunt u gemakkelijk de temperatuur van uw woning vooraf instellen. Zo kunt u een timer instellen op vaste tijden, zodat uw woning verwarmd wordt op het moment dat u thuis komt. Daarnaast kunt u de verwarming automatisch laten uitzetten, zodat u geen warmte verspilt ‘s nachts. De nieuwste radiatorknoppen zijn echter ook met wifi uitgerust, zodat u deze kunt koppelen aan uw slimme speaker. Op deze manier kunt u, op afstand, uw radiator bedienen met uw stem, smartphone of tablet. 

Wasmachine

Uw wasmachine op een bepaalde tijd instellen, dat is inmiddels niets nieuws. Wat wel (relatief) nieuw is, zijn wasmachines met ingebouwde wifi. U kunt daarmee vanaf de bank het programma instellen met uw tablet, smartphone óf zelfs uw stem. Plan de was wanneer het u uitkomt, hoe u wilt. Het enige wat u nog hoeft te doen, is de was in- en uit de trommel te halen.  

Deurbel

U hoeft natuurlijk niet iedereen zomaar binnen te laten. Met een slimme deurbel kunt u precies zien wie er voor uw deur staat, vanaf de bank. Door middel van een ingebouwde camera kunt u dit koppelen aan uw smartphone of tablet. Ook kunt u direct communiceren met die persoon. Is de bezoeker een onbekende en vertrouwt u het niet helemaal? Laat de deur dan gesloten en geef aan dat u geen interesse heeft of dat deze beter op een ander moment kan terug komen. (Wanneer u bijvoorbeeld niet alleen bent)

Stofzuiger

Stofzuigen is een klus waarop de meeste mensen niet zitten te wachten. Gelukkig is het met een robotstofzuiger helemaal niet meer nodig om dit vervelende klusje uit te voeren. U koppelt het apparaat aan smartphone of tablet en geeft het de opdracht om te gaan stofzuigen. Wanneer u het koppelt met uw slimme speaker, kunt u dit ook eenvoudig door middel van een stemcommando doen. 

TV

Ligt de afstandsbediening niet in de buurt en zit u net lekker op de bank? Geen probleem! Door middel van een stemcommando kunt u de tv aanzetten of bijvoorbeeld Netflix opstarten. U kunt nu heerlijk, onderuit gezakt en ontspannen tv kijken. 

Meer weten over het gebruik van de verschillende toepassingen, of in combinatie met de Qthuis-app? Neem contact op.