De Qthuis-app werkt via slimme speakers. Een slimme speaker is een speaker die u kunt aansturen door middel van stemcommando’s. Naast dat de slimme speaker in combinatie met de Qthuis-app praktisch werkt, is het gebruik van een slimme speaker ontzettend leuk. Lees verder om erachter te komen voor welke toepassingen u de slimme speaker nog meer kunt gebruiken. 

Commando’s op slimme speakers 

Iedere slimme speaker die draait op de software Google Assistant, is compatibel met de Qthuis-app. Naast de Google Home speaker zijn er dus ook andere speakers mogelijk om te gebruiken. Wij zochten de top 3 van beste speakers uit in dit artikel

Het is mogelijk om, naast contact te maken met Anne van Thuishulp en een hulpvraag te doen, ook commando’s te geven en vragen te stellen. De volledige lijst van commando’s leest u hier. Daarnaast lichten we de meest nuttige functies van de slimme speakers hier uit.

Muziek afspelen op uw speaker

De gewone radio kan de deur uit, de slimme speaker is hiervan een prima vervanger. U kunt met uw stem alle radiozenders opvragen, ook lokale zenders. Het voordeel van de slimme speaker is dat deze via internet werkt en de zender die u ontvangt niet locatie-afhankelijk is. Een groot voordeel ten opzichte van de gewone radio. In combinatie met de TuneIn-app kunt u ook via uw smartphone of tablet de radio inschakelen in plaats van met uw stem. 

Daarnaast kunt u ook streamingsdiensten zoals uw Spotify-account koppelen aan het apparaat. U speelt hiermee de door u gewenste afspeellijst op uw speaker. U kunt het Spotify-account bedienen met uw stem of uw smartphone of tablet. 

Door de radio in te schakelen zegt u: “Oké Google” (of “Hey Google”) en spreekt u daarna duidelijk uw commando uit. Bijvoorbeeld: “Speel radio 1” of “Luister naar Queen via Spotify”.

Een recept opzoeken via uw speaker 

Op zoek naar een nieuw gerecht, maar heeft u het recept nog niet? U kunt het gemakkelijk opvragen met uw stem. Ideaal als u uw handen vol heeft met pannen of wanneer ze vies zijn tijdens het koken. 

Een hulpvraag indienen

Een hulpvraag indienen is geen standaard functie van een slimme speaker, maar kan wel worden gedaan in combinatie met de Qthuis-app. Mocht u een val maken of een ander ongeluk hebben in huis, dan kunt u via een stemcommando uw contactpersonen inlichten. Meer weten over de Qthuis-app? Lees hier hoe het werkt.